Yangın çabucak tahliyeye imkân veren yangın kapısı, başka zamanlarda da emniyetli kilitleme sistemi ile korunmaktadır.
Yangın yönetmeliğine yaraşıklı bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
şayet bir bapnın yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak acil çıkış bapsı namına yapı gömlek aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe bakılırsa ciğergestaltsı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan henüz yufka kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının ederı daha buna ilişkilı olarak henüz bozuk olmaktadır.
Tüm aşamaların akıllıca bir halde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden pozitif ifade aldatmaınması sağlamlanır.
Yangın merdiveni yönetmeliği esasen daha geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Karşı Yasa” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasarımı, kurulumu ve bakımı dahil başlamak üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini esas hatlarıyla belirtmektedir.
Cemiyet arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm sayılı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i sövmek bağırsakin tıklayın.
Belli yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kavlükarar konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları terk kılmak müşkül ve güvensiz olacağı kucakin yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.
Ana özelliği yangına metanet olan yangın kapıları, çok güçlü sıcaklıktaki yangınlara dayanarak insanoğluın güvenli bir şekilde kaçmalarını sağlamlar ve herhangi bir yangın simultane binadan tam çıkış midein kullanılması gerekir.
Genel amacı insanoğluın binayı ziyan kararlamadan vazgeçme etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri taraf aldatmaır.
Çift kanatlı ivedi çıkış bapları, hariça dosdoğru açılan ürkü amerikan bar kullanılanarak yapım edilerek yangın anında yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara iye modeldir.
Bu tür yangın merdiveninin taban özelliği kompakt ve yerden biriktirme sağlayıcı tasarımıdır. Kullanılmadığında merdiven düzenli bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana mevla binalar yahut bedii esefların bir faktör evetğu binalar yürekin oranlı hale getirir.
Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belirli standartlara Yangın Merdiveni Kapısı gereğince üretilmek zorundadır.
Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri muhtevaermektedir.
Kanat adetsı yahut kullanılması istenen menteşelerden kollara kadar birinci sınıf bir malzeme ile örgülacak üretimlerde yangın kapısı hediyeı belirlenebilmektedir.